Jesteś tutaj:
  1. Start
  2. Jadłospis

Jadłospis

Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek

 20.05

Płatki ryżowe na mleku (200ml). Chleb żytni z masłem (40g). Polędwica sopocka (15g), sałata masłowa, warzywa kolorowe (15g). Herbatka owocowa (150ml).

Zupa ogórkowa z włoszczyzną, ziemniakami i natką pietruszki(250ml). Pulpecik z  indyka w sosie koperkowym (100g). Kasza jaglana na sypko (80g). Surówka z marchewki i jabłka(80g). Kompot z owoców mieszanych lub woda mineralna (150ml).

Koktajl z jogurtu naturalnego, brzoskwiń i miodu (150ml).Chałka z masłem (50g).

Wtorek

 21.05

Kakao naturalne na mleku (200ml). Chleb familijny z masłem (40g). Filet z indyka(15g), sałata masłowa, ogórek zielony, rzodkiewka, kiełki mieszane (15g). Herbatka owocowa (150ml).         

Zupa z zielonej soczewicy z włoszczyzną, ziemniakami i ziołami (250ml). Naleśniki z serem białym, musem truskawkowym i śmietaną(160ml). Kompot z owoców mieszanych lub woda mineralna (150ml).

Tosty wieloziarniste zapiekane z szynką i pomidorami (40g). Sok owocowy naturalny (130ml).

 Środa

 22.05

Musli owocowe na mleku (200ml). Chleb sitkowy z masłem (40g). Ser żółty (15g) sałata masłowa, papryka kolorowa, rzodkiewka (15g).Herbatka owocowa (150ml).

Zupa krem marchewkowy z groszkiem ptysiowym (250ml). Schab pieczony w sosie własnym (100g). Kasza gryczana na sypko (80g). Młoda kapusta duszona z koperkiem (80g). Kompot z owoców mieszanych lub woda mineralna (150ml).

Budyń śmietankowy (150ml). Wafle kukurydziane (40g). Jabłko.

Czwartek

 23.05

Płatki owsiane na mleku (200ml). Chleb razowy z masłem (40g). Pasztet drobiowy(15g), sałata masłowa, ogórek zielony, papryka kolorowa, kiełki brokuł (15g). Herbatka owocowa (150ml).

Zupa ziemniaczana z włoszczyzną i złocistą cebulką (250ml). Zapiekanka makaronowa z kolorowymi warzywami pod pierzynką sosu beszamel (160g). Sałata lodowa z marchewką i jogurtem greckim (80g). Kompot z owoców mieszanych lub woda mineralna (150g).

Racuchy drożdżowe z owocami (80g). Herbatka miętowa (130ml).

Piątek

 24.05

Kawa zbożowa na mleku (200ml). Chleb rodzinny z masłem. Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem (15g) kiełki rzeżuchy. Herbata owocowa (150ml).

Zupa kalafiorowa z włoszczyzną, śmietaną i natką pietruszki (250g). Kotlet z miruny w chrupiącej panierce (80g). Ziemniaki z koperkiem (80g). Bukiet warzyw z masłem i bułeczką (100g). Kompot z owoców mieszanych lub woda mineralna.

Kajzerka z masłem (50g). Kiełbasa żywiecka, sałata, pomidor, szczypiorek (15g). Sok owocowy naturalny (130ml).